Over Kay Geurts en de Hoofdact

Stacks Image 86
"Als je het niet krijgt, dan moet je het nemen." Dat lijkt het motto te zijn geweest van Kay Geurts in zijn zoektocht naar een band. Zelf schreef hij al jaren muziek als singer-songwriter, maar om de muziek hogerop te brengen had hij meer zielen nodig. Dit kon hij simpelweg niet alleen.
 
Het zal geen toeval zijn geweest dat Kay in deze tijd Laurens Reumers ontmoette. Laurens was bassist actief in meerdere bands in en buiten Nijmegen. De samenwerking rondom het opnemen van liedjes van Kay, die toen nog als soloartiest speelde. Hoewel dit aardig verliep, werden de opnames in Laurens’ veel te kleine thuisstudio (hijzelf noemde het “knus”) abrupt afgebroken doordat Laurens naar het andere eind van het land verhuisde. Hiermee leek de samenwerking vroegtijdig ten einde. Desondanks bleven Kay en Laurens contact houden. Een dialoog op afstand die geleidelijk veranderde in een samenwerking. De twee begonnen muziek te schrijven en al snel volgden de eerste optredens in onder andere Luxor Live en Merleyn.
 
Het geluid van de band is echter zeker niet compleet zonder toevoeging van drums. Sinds 2023 is de Nijmeegse drummer Ezra Bergsma vast onderdeel van De Hoofdact. De drie samen zijn sindsdien bezig met het schrijven, uitwerken en vertonen van hun eigen muziek. Muziek die kan doen denken aan bijvoorbeeld AnnenMayKantereit of De Dijk, maar altijd vooral klinkt als Kay Geurts en de Hoofdact.
Stacks Image 117

Live!

Wil je Kay Geurts en de Hoofdact live zien? Kijk dan op de Facebookpagina voor aankomende optredens!
Mailen kan ook via Obscure, ook voor boekingen.